dinsdag 5 oktober 2010

Pal Penthouse kennismakingsdag

Miro wil later Cardioloog Chirurg worden, maar vandaag snijdt hij met chirurgische precisie een prachtige ligstoel uit karton. “Thuis hebben we ook zo’n stoel, het voeteneind is iets anders maar verder klopt hij wel,” zegt Miro.

Miro is een van de jongeren die is afgekomen op de kennismakingsdag van Pal Penthouse op 24 september. Hoewel de opkomst op deze kennismakingsdag niet heel hoog is, is de sfeer goed. De jongeren zijn meteen druk aan de slag met het ontwerpen van meubels en motiefjes.
De stoel van Miro wordt eerst in het klein getekend en uitgeknipt, daarna tekent hij de stoel op ware grote over op ribbelkarton. Ook die wordt uitgeknipt, dan verft Miro de stoel bruin: “Ik wilde eigenlijk zwart, dat was er niet, maar bruin is ook goed!”
Kübra en haar vriendin Khadisha zijn bezig met het tekenen van een hoekbank. Net als Miro thuis een zelfde ligstoel heeft, hebben de meiden allebei thuis een hoekbank. “Wij hebben er één in een U-vorm, met twee hoeken dus,” vertelt Kübra, “ik zit het liefste in de hoek.”
Milo, Kübra en Khadisha worden geholpen door Sander. Hij is een van de professionele ontwerpers die de jonge ontwerpers tijdens het project zullen helpen, zelf is hij meubelmaker. “Het leukste is altijd de stoel, omdat het een eenvoudig en tegelijkertijd heel ingewikkeld ding is. De balans tussen comfort en tegelijk een mooie stoel zoeken, dat is moeilijk en heel leuk,’’ legt Sander uit, “ook in mijn vrije tijd teken ik veel stoelen, ik heb er honderden getekend.”

Later op de middag werken verschillende jongeren samen, motiefjes van de een worden gecombineerd met meubels van de ander. Er is een hoop creativiteit in de oude garage aan de Notweg waar de kennismakingsbijeenkomst is. Dat belooft wat voor de komende twee maanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten