dinsdag 16 november 2010

De laatste loodjes

Verslag van de laatste hectische week

Nog vier dagen tot de eindpresentatie! Daarom vandaag 101 belangrijke en minder belangrijke gebeurtenissen tijdens de laatste drukke week.

Woensdag 10 november
12:00 – nog 271 uur

Timmerlui uit Utrecht werken in het showappartement aan de draaischijf.14:00
De ontwerpers komen eerder samen om dingen voor te bereiden. Om vier uur moet iedereen meteen aan de slag kunnen.


15:30
Mattijs plakt het eerste deel van de posterkrant op de pilaar bij de appartementen.

16:00 – nog 267 uur
De op één na laatste woensdag begint met een presentatie van Frederike over de lichtshow tijdens de eindpresentatie. Ze geeft een aantal ideeën wat je kunt doen met licht. Je kunt dingen projecteren, maar ook met schaduw werken. Islam heeft het meteen goed door, met zijn handen maakt hij schaduwfiguurtjes in het licht van de beamer. Later deze week moet iedereen een idee hebben voor licht bij de meubels.

16:32
Na de presentatie gaat iedereen hard aan de slag. Alles komt nu samen. Op het middenplein leggen Johnathan en Sarah een laagje verf over hun houten meubels. Op de achtergrond het lawaai van de grote elektrische zaag waarmee Mattijs de uitholling in de ei-stoel van Iris en Bob maakt. In het kantoortje boven de hellingbaan legt Yuri de laatste hand aan de flyer.

17:25
De buren binnen de Notweg klagen over het geluid van de zaag bij de ei-stoel. De man die klaagt heeft een conference-call met mensen in Engeland tot 18:30. De automatische zaag kan daardoor een uur niet gebruikt worden. De handzaag gaat een stuk langzamer!

Mattijs mét automatische zaag.
18:30
Gewone batjes zijn niet voldoende voor de tafeltennistafel van Mostafa en Johnathan. Ze ontwerpen speciale batjes, ze denken aan een hand en een ster.

19:30 – nog 262,5 uur
De woensdag bijeenkomst wordt afgesloten met een feestje in het Zwartement. DJ, Bitter Lemon, chips, black light en bijzondere dansmoves.


Vrijdag 12 november
16:03 – nog 195 uur
Mostafa werk aan de batjes voor de tafeltennistafel. Het worden inderdaad een hand en een ster. Hij moet voorzichtig om de vingers heen zagen, zijn eigen, maar ook die van hout.

16:07
Cheyenne begint aan haar spiegel met een lijst van purschuim. Het schuim dat uit de spuitbus komt lijkt op slagroom maar Cheyenne voelt zich in haar witte pak net iemand die in een laboratorium werkt.

16:11
Nesat werkt aan de electronica in de schuimstoel.

16:25
Iris en Bob komen binnen, ze zijn wat later. Gaan meteen aan de slag om een stofje uit te kiezen voor hun ei-stoel.

17:00
Anne Marijn en Nassat zijn de eerste die aan de slag gaan met Acrylic One. Ze bedekken de zijkant van de schuimstoel met een laagje.

17:20
Iris en Bob zijn inmiddels onherkenbaar, bedekt onder een laag piepschuim.17:35
Islam en Miro raken verzeilt in een heftige discussie over het nut van het vak aardrijkskunde. ‘Wat heb je aan aardrijkskunde, ja okay topografie, maar daar heb je ook niks aan als je een navigatiesysteem hebt.’

18:10
Tijd om te eten, Twan schuurt liever nog even door.

18:50
Cheyenne spuit de lijst van haar spiegel zilver.

18:59
Yuri en Islam spuiten de outlines van Islam’s piece. Islam werkt nog aan een sportauto voor linksonder.

Zondag 14 november

14:00 – nog 149 uur
Sander kan pas om vier uur op de Notweg zijn vanwege een dubbele afspraak. Kübra, Miro, Islam, Johnathan, Ashraf, Iris, Bob, Mostafa, Nesat, Manon en Letteke zijn er wel. Veel zijn er al voor de derde keer deze week, Nesat heeft zelfs een vriend meegenomen.

14:10
Nesat en zijn vriend gaan aan de slag met het coaten van de schuimstoel. Ze zijn de hele middag bezig maar schieten onwijs op.

14:12
Ashraf en Johnathan werken de rand van de halve Caravan af met purschuim en zwarte verf.

14:35
Letteke is de koningin van het mengen. Zij weet inmiddels uit haar hoofd hoe ze de Acrylic One in de goede verhouding kan mengen.

15:17
Frederike komt binnen met de flyers die bij de buren in de brievenbus moeten. Johnathan en Mostafa zouden dat gaan doen. Miro en Islam gaan mee omdat zij al eerder klaar waren met hun stoel.

16:03
Islam en Miro besluiten plotseling dat hun stoel ook nog een kussen nodig heeft. Met speldjes en stof gaan ze aan de slag!

16:06
Samen met Sander hangen Iris en Bob hun ei-stoel nu eindelijk op aan het plafond. Dinsdag willen Iris en Bob waarschijnlijk extra komen om de stoel aan de onderkant rond te maken.

1 opmerking:

  1. Excellent post I must say.. Simple but yet interesting and engaging.. Keep up the awesome work!

    cheap nolvadex

    BeantwoordenVerwijderen